Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и Асоциация

...
  Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и Асоциация
Коментари Харесай

Банки и МВР заедно срещу кибер измамите

 

Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) и Асоциация на Банките в България (АББ) подписаха меморандум за съдействие през лятото на 2017 година Целта е да се обединят напъните за предварителна защита и битка с кибер измамите и повишение на информираността на потребителите за предотвратяване от подобен вид закононарушения.

 

По-тясното взаимоотношение сред представителите на банковия бранш у нас и правоохранителните органи цели да докара до по-успешно противопоставяне на честите закани в киберпространството. АББ и ГДБОП-МВР са единомислещи, че новите и все по-нестандартни способи, по които потребителите на финансови услуги са атакувани от нарушителите, могат да бъдат овладени сполучливо. Сред механизмите за това са просветителни акции, които да покачват информираността на жителите, да ги срещнат с другите способи, по които могат да станат цел и какви дейности да подхващат, с цел да не са уязвими от заканите.

 

Добрата осведоменост на жителите, настоящи в персонално качество или като представители на юридически лица, е от основно значение за разпознаването и предварителната защита на станалите известни в последно време офанзиви,  като фишинг (phishing), малуер (malware), криптовируси (ransomware), както и по отношение на разпространение на други типове злотворен програмен продукт.

 

Досегашното съдействие сред двете организации докара до сполучливи осведомителни акции, целящи предварителната защита на кибер закононарушенията и по-добрата осведоменост на българските жители. Такъв образец е европейската акция против „ финансовите мулета “, която беше извършена взаимно на територията на България през ноември 2016 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР